Sultanahmet Meydanı’nda Ramazan Etkinlikleri

Sultanahmet Meydanı’nın tarihi çehresine uygun olarak yapılan düzenleme ile ziyaretçiler, maneviyatın tarih ile yoğrulduğu kutlu bir kent olan İstanbul’da olmanın ayrıcalığını yaşayacaklar. Meydan, Ramazan ayı boyunca, İstanbul’la özdeşleşen firmaların ürün sunumlarını gerçekleştireceği ve unutulmaya yüz tutmuş eski mesleklerin tanıtımının yapılacağı farklı bir konsept ile hazırlanan asırlık tatlar ve sanatlar sergi alanına ev sahipliği yapacak.

Alanı ziyarete gelen İstanbullular; Karaköy Güllüoğlu, Mado, Sütiş, Koska Helvacısı, Hacı Bekir Lokumları, Kurukahveci Mehmet Efendi, Vefa Bozacısı, Kanlıca Yoğurdu gibi özü İstanbul’a ait olan geleneksel tatların tarihi ve üretimi hakkında bilgi sahibi olacaklar. Ayrıca çarşıda, cam işçiliği, ebru, çini, kaligrafi, minyatür, sedef işlemeciliği, iğne oyası gibi geçmişi çok eskilere dayanan mesleklere ait stantlar da yer alacak. Ziyaretçiler, söz konusu sanatların inceliklerini maharetli ellerden görme şansına sahip olacaklar.

Tarihi meydan, Kadir Gecesi’ne kadar iftar öncesi ve sonrasında Tasavvuf Müziği’nden şiir dinletilerine, sema gösterilerinden geleneksel gösteri sanatlarına kadar pek çok etkinliğe ev sahipliği yapacak. Çocuklar, gösteri sanatlarının en güzel oyunlarında bir araya gelecek.

See full map
Biletixheader
Buying Selling
USD 32.4742 32.5327
EURO 34.7084 34.771